•  

    30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

     

Εργαστήρια Επαναχρησιμοποίησης

Το σχολείο,  στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», εντάχθηκε στο Δίκτυο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου  και υλοποιεί τη δράση με θέμα: «Αλλάξτε Συμπεριφορές Download Errant! ΑνακυκλωS.O.S…τε».

Στόχοι της δράσης είναι:

  • Η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η απόκτηση από τα παιδιά κριτικής σκέψης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος Download the task scheduler.
  • Η ενίσχυση των δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τη μείωση των σκουπιδιών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στα σχολεία 월-e 더빙.
  • Η έμμεση επίδραση στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, (οικογένεια, φίλοι, γειτονιά), αφού οι μαθητές/τριες λειτουργούν ως «πυρήνες» ευαισθητοποίησης 7080 Go.

Το Δίκτυο  συντονίζουν: Η εκπαιδευτικός των εικαστικών κ Download Top Village's Leeds. Περδικάρη Παναγιώτα και οι εκπαιδευτικοί Μανιδάκη Δέσποινα και Κωνσταντοπούλου Φωτεινή (ΠΕ 70). 

Ειδικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τα παιδιά  αξιοποιούν παλιά ανακυκλώσιμα υλικά όπως:  υλικά συσκευασίας, χαρτόκουτα κορδέλες, χάντρες, μαρκαδόρους, χαρτιά, παλιά κουμπιά, μαλλιά για πλέξιμο, ρολά υγείας & κουζίνας, υφάσματα, εφημερίδες, περιοδικά κ.α. για να φτιάχνουν τις δικές τους πρωτότυπες κατασκευές, χρησιμοποιώντας τη δημιουργική τους φαντασία 아이폰 엔드라이브.

Σας καλούμε λοιπόν, να φέρουν τα παιδιά στο σχολείο τα παραπάνω υλικά που δεν χρειάζεστε πια, αλλά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν 영화 화양연화.

Τα σχόλια είναι κλειστά.