•  

    30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

     

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Tην Τρίτη 5-6-2018 οι μαθητές/τριες της Ε και της Στ τάξης παρακολούθησαν από εξειδικευμένη Ψυχολόγο του Χαμόγελου του παιδιού, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» 이스케이프. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ουσιαστική ενημέρωση τους για τους κινδύνους που προκαλεί η μη σωστή χρήση του διαδικτύου.  Μέσα από ένα κόμικ και τον κεντρικό του χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση και με βασικό μήνυμα “Be Socially Safe”, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σ’ έναν διαδραστικό διάλογο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, εστιάζοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 입찰 위임장 양식. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τον σημαίνοντα ρόλο του Διαδικτύου ως τόπο απόκτησης γνώσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και βελτίωσης των επαγγελματικών ευκαιριών της νέας γενιάς, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τους κίνδυνους που κρύβει, αλλά και τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπιστούν mscomctl.ocx 다운로드. Στην εκδήλωση οι  μαθητές/τριες είχαν ενεργό ρόλο, μέσα από την συμμετοχή τους σε ανοιχτό διάλογο σχετικά με τη σωστή χρήση του Διαδικτύου 초한 쟁웅.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος  παρουσιάστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 Download Pororo's English show.

Με την ευκαιρία αυτής της δράσης σας επισημαίνουμε ότι η χρήση του διαδικτύου στους ανήλικους χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ενώ τα παιδιά των οποίων οι γονείς αφιερώνουν  χρόνο να τους μιλήσουν για τους πιθανούς διαδικτυακούς κινδύνους είναι λιγότερο πιθανό να χειραγωγηθούν τόσο online όσο και στην πραγματική ζωή τους One.  Μόνο η σωστή ενημέρωση και η άσκηση ελέγχου στη χρήση του διαδικτύου μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά Download Yu-Gi-Wang Pro.

Ενδεικτικά χρήσιμες σελίδες ενημέρωσης είναι:  http://internet-safety.sch.gr/ και https://saferinternet4kids.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.