•  

    30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

     

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς : 

     Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που διανύουμε, η εισαγωγή της  ψηφιακής τάξης παρέχει τη δυνατότητα συνέχισης της διδασκαλίας σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Προκείμενου να διατηρηθεί απρόσκοπτη η παιδαγωγική διαδικασία και στην ψηφιακή τάξη, η οποία αποτελεί προσομοίωση της φυσικής  και να υλοποιηθεί  ομαλά  τόσο η διδασκαλία όσο και η επικοινωνία  μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών μεταξύ τους, συστήνεται η τήρηση μερικών βασικών κανόνων από όλους:

  Θα ήταν καλό να διαμορφωθεί ένα ήσυχο περιβάλλον για τους/τις μαθητές/τριες  κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.  Οι όποιες ηχητικές και οπτικές παρεμβολές   θα πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο, ώστε να παραμένει αμείωτη η προσοχή τους Free download office 2007.

Οι παρεμβάσεις σας, αφορούν  μόνο την αρχική εξοικείωση των μικρών μαθητών/τριών  με το ψηφιακό περιβάλλον, ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα μέσα στη ψηφιακής τάξης και να αξιοποιήσουν στο έπακρο  τις δυνατότητες  που τους προσφέρει.  Θα σας εκπλήξει πόσο γρήγορα τα παιδιά (ακόμη και των μικρότερων τάξεων) εξοικειώνονται με τα τεχνολογικά μέσα 한 솔로. Πιθανότατα, στις επόμενες συναντήσεις, δεν θα ξαναχρειαστούν τη βοήθειά σας κατά τη σύνδεση. 

         Στη συνέχεια θα σας παρακαλούσαμε να αποσύρεστε σε κάποιον άλλον χώρο του σπιτιού, συμβάλλοντας,  όσο γίνεται, σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο χώρο που θα συνδεθεί το παιδί σας. Όπως και στη φυσική τάξη, είναι παιδαγωγικά χρήσιμο να παρευρίσκεται μόνο ο συνδεόμενος μαθητής με τους συμμαθητές και τον/την εκπαιδευτικό του. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται η με οποιοδήποτε μέσο καταγραφή (εικόνα και ήχος) της τηλεδιάσκεψης 크롬 앱. Το ίδιο φυσικά ισχύει και από τη πλευρά των εκπαιδευτικών (αφού η συγκεκριμένη πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΥΠαιΘ δεν το επιτρέπει και δεν το παρέχει).

Η τήρηση των ανωτέρω μπορεί να συμβάλουν καίρια στην αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη επαφή των μαθητών μας με την εκπαιδευτική διαδικασία, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αυτό αναγκαίο

Αγαπητέ μαθητή/τρια :

  1. Να επιλέγεις ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού, όσο το δυνατόν πιο απομονωμένο από θορύβους και τη δραστηριότητα των άλλων μελών της οικογένειάς σου 데드셀 트레이너.
  2. Ένα τέταρτο πριν την έναρξη κάθε μαθήματος: 
    • Να έχεις συγκεντρώσει το υλικό που χρειάζεσαι για το μάθημα και να έχεις προετοιμάσει το χώρο εργασίας σου.
    • Να έχεις προετοιμάσει κατάλληλα τη συσκευή (ηλεκτρονικό υπολογιστή, laptop, tablet ή smartphone) με την οποία θα συμμετάσχεις στην τηλεκπαίδευση Download the Steam Workshop subscription.
    • Να έχεις ελέγξει τη λειτουργία των ειδικών περιφερειακών συσκευών που θα χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης (μικρόφωνο, ακουστικά/ηχεία, ίσως κάμερα κ.τ.λ.), αν δεν είναι ενσωματωμένες στη συσκευή που χρησιμοποιείς.
    • Να έχεις ελέγξει τη σύνδεση στο internet 카카오톡 내용. Αν συνδέεσαι με υπολογιστή ή laptop θα είναι καλύτερα να συνδέεσαι ενσύρματα (με καλώδιο δικτύου) και όχι ασύρματα (μέσω Wi-Fi). Μπορείς να ελέγχεις την ταχύτητα σύνδεσής σου στο διαδίκτυο με διάφορους τρόπους, πχ από εδώ Download the thumbs up.
  3. Να έχεις από πριν ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη με τα οποία μοιράζεσαι το internet στο σπίτι, ώστε να κάνουν τη λιγότερη δυνατή χρήση του διαδικτύου όσο διαρκεί η συνεδρία της τηλεκπαίδευσης. Κυρίως να αποφεύγουν τη χρήση εφαρμογών που απαιτούν μεγάλη διακίνηση δεδομένων από το διαδίκτυο όπως η προβολή βίντεο (π.χ 마라나타 mr 다운로드. χρήση του YouTube), η χρήση υπηρεσιών διαδικτυακής τηλεόρασης (π.χ. Netflix & άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες τηλεόρασης), η υλοποίηση βιντεοκλήσεων ή άλλων τηλεδιασκέψεων από άλλες συσκευές που μοιράζονται την ίδια σύνδεση internet εντός του σπιτιού σου.
  4. Να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες εισόδου στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να μπαίνεις πέντε (5) λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη στη συνεδρία (περιμένοντας να σε δεχθεί ο/η εκπαιδευτικός), ώστε να μην καθυστερήσεις την έναρξη του μαθήματος 지퍼7.

Επιπλέον : 

  • Πρέπει να έχεις δηλώσει το όνομά σου μπαίνοντας στο μάθημα. Αυτό γίνεται και (κυρίως) για τη δική σου ασφάλεια, για να μην υπάρχουν άγνωστοι μέσα στο μάθημα 필모라고.
  • Είσαι αποδεκτός/ή μόνο στα δικά σου μαθήματα.
  • Δεν μπορείς να μιλάς στο μικρόφωνο χωρίς να έχεις πάρει άδεια από τον/την εκπαιδευτικό
  • Θα μπορείς να συνομιλείς και μέσω μηνυμάτων κειμένου (chat) κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αλλά μόνο με τον/την εκπαιδευτικό και όχι με τους συμμαθητές σου  (εκτός αν σου το επιτρέψει ο/η εκπαιδευτικός).

 

Τέλος, ευχόμαστε σε όλους, μαθητές/τριες και γονείς, καλό κουράγιο, καλή δύναμη και να συναντηθούμε όλοι υγιείς σύντομα στις σχολικές αίθουσες.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.