•  

    30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

     

Ενημέρωση λειτουργίας στις 1-6-2020

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σχολείο μας θα λειτουργήσει ξανά από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και τα μαθήματα θα παραταθούν μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Το σχολείο μας έχει την τύχη να υπηρετεί σχολική νοσηλεύτρια, η οποία έχει φροντίσει την εφαρμογή όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. 

Α. Οδηγίες που μας έχουν σταλεί και είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου. Παρακαλώ θερμά τους γονείς να ενημερώσουν και τα παιδιά για τις νέες συνθήκες:

  1. Η πρωινή προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνεται στο χώρο του σχολείου αυστηρά από  8.00.πμ-8.15.πμ amd catalyst control center 다운로드. Συγκεκριμένα οι πόρτες θα ανοίγουν στις 8:00 π.μ.  Με την είσοδο του το παιδί θα κατευθύνεται αμέσως στην τάξη φοίτησης του, που θα βρίσκεται ήδη ο διδάσκων εκπαιδευτικός. Πριν τις 8:00 π.μ.  δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο Σχολείο. Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση των μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος. Η καθιερωμένη διαδικασία (πρωινή προσευχή, ενημέρωση κλπ.) θα πραγματοποιείται εντός των αιθουσών διδασκαλίας.
  2. Το κυλικείο του Σχολείου δεν θα λειτουργήσει μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 다음 팟 인코더 구버전. Η μη λειτουργία του κυλικείου δημιουργεί την αναγκαιότητα να φροντίζετε για το πρόγευμα των παιδιών σας και το νερό των παιδιών σας, αφού οι κοινόχρηστες βρύσες δε θα λειτουργούν.
  3.  Προβλέπεται για δεκαπέντε λεπτά ο φυσικός αερισμός των αιθουσών και κατά συνέπεια ο χρόνος των διαλλειμάτων έχει αλλάξει. Επίσης θα είναι διαφορετικές, έτσι ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός στην αυλή. Θα γίνεται σταδιακή και με σειρά η έξοδος των μαθητών/τριών στους προαύλιους χώρους του σχολείου (σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτων αναγκών του σχολείου), οι οποίοι έχουν χωριστεί σε τμήματα με ειδική σήμανση. Καθημερινά θα υπάρχουν διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές/τριες κάθε τμήματος/υποτμήματος Docker Windows.  Κατά συνέπεια έγινε αναπροσαρμογή του προγράμματος των εφημεριών των εκπαιδευτικών.
  4.  Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Απαγορεύονται  οι ανταλλαγές αντικειμένων,  καθώς και παιχνίδια με μπάλες (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ κλπ.).
  5. Ο καθαρισμός του σχολείου προβλέπεται να γίνεται δύο φορές την ημέρα, μια κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου και μία μετά το πέρας αυτού Download Red Velvet for your weekly idol. Γι αυτό το λόγω έχει προβλεφθεί η πρόσληψη καθαρίστριας από τη Σχολική Επιτροπή πλήρους ωραρίου.
  6.  Η ώρα αποχώρησης παραμένει η ίδια δηλαδή στις 13:15. Το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

****** Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τη συγκεκριμένη ώρα. Παρακαλείστε να είστε ιδιαίτερα συνεπείς και να έχετε υπομονή κρατώντας πάντα τις προβλεπόμενες αποστάσεις Take a shot and download it. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην παραλαβή των παιδιών θα δημιουργεί συνωστισμό στις εξόδους του Σχολείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Β) Ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν πριν το άνοιγμα του Σχολείου:

  1. Έγινε γενικός καθαρισμός στις αίθουσες-εργαστήρια (θρανία, καρεκλάκια, κουρτίνες, πίνακες κλπ.), αλλά και σ’  όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
  2.  Έχουμε ήδη προμηθευτεί μέσω της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου μπουκάλια με αντισηπτικό διάλυμα τα οποία και έχουν τοποθετηθεί σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, αλλά και στους κοινόχρηστους για τους εκπαιδευτικούς χώρους.
  3. Στους νιπτήρες στις τουαλέτες τοποθετήθηκε κρεμοσάπουνο, αντισηπτικό και χειροπετσέτες μιας χρήσεως Download eclipse cdt.
    4. Χωρίστηκαν όλα τα τμήματα σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α΄ υποτμήμα και β΄ υποτμήμα) κατά αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν χωρίς να γίνει χωρισμός είναι τα μικρά τμήματα του σχολείου και συγκεκριμένα το Α2, το Β1 και το Β2. Έγινε ειδική μέριμνα, ώστε τα αδέρφια σύμφωνα με τις οδηγίες να έρχονται τις ίδιες μέρες στο σχολείο.  
  4. Την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές/τριες του α΄ υποτμήματος της αντίστοιχης τάξης θα προσέρχονται και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη Download the Genie map. Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, θα συνεχίσει να λειτουργεί το Σχολείο μας, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων. Έχετε ήδη ενημερωθεί τηλεφωνικά από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων για τις μέρες προσέλευσης των παιδιών σας. Στο πρόγραμμα αυτό δεν θα γίνουν παρεκκλίσεις και σας παρακαλούμε για την πιστή τήρηση του 또 오해영 6회.
  5.  Διαμορφώθηκαν τα θρανία στις αίθουσες, έτσι ώστε να έχουν το ίδιο προσανατολισμό (μειώνεται μ’ αυτόν τον τρόπο κατά το μέγιστο η έκθεση των μαθητών/τριών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα). Τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στους μαθητές/τριες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Κάθε μαθητής/τρια θα κάθεται μόνος του στο θρανίο. 
  6. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων παραμένει το ίδιο.

Γ) Λοιπές επισημάνσεις – ζητήματα:

  • Μαθητές/τριες που είναι αδιάθετοι ή παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα από τα παρακάτω (ακόμα κι αν είναι ήπιο) δεν επιτρέπεται να έρχονται στο σχολείο Download Mac Word. Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 είναι: πυρετός, βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη), λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή, κρυάδες, ρίγος (τρέμουλο), μυαλγίες, κεφαλαλγία, πονόλαιμος, ναυτία / έμετος, κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις.
  • Τα παιδιά την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου θα πάρουν τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει στο σχολείο. Φροντίσετε να έχουν στην τσάντα και στην κασετίνα τους ό,τι χρειάζονται, γιατί δεν επιτρέπεται να δανείζονται αντικείμενα.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος Γονέων/Κηδεμόνων στο Σχολείο, όπως και οποιοδήποτε άλλου τρίτου σε καμία περίπτωση 7월 달력. Για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (2810 253392 ) ή μέσω email (mail@30dim-irakl.ira.sch.gr). Αν κάποιος/α έχει κληθεί από τη Δ/νση του Σχολείου ή έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά και έχει κλείσει κάποιο ραντεβού και κριθεί απαραίτητη η είσοδος του στο σχολείο, θα πρέπει να συμπληρώσει μια αίτηση με τα προσωπικά του στοιχεία, ημερομηνία, ώρα εισόδου και εξόδου η οποία θα φυλάσσεται στο αρχείο σε περίπτωση ιχνηλάτησης. 
  • Γονείς/Κηδεμόνες που θέλουν να κάνουν χρήση της Άδειας Ειδικού Σκοπού θα μπορούν να την αιτούνται στέλνοντας αίτηση τους στο email του σχολείου, δηλώνοντας παράλληλα τις ημέρες που τα παιδιά τους δεν θα παρακολουθούν τα μαθήματα.
  • Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, με υπεύθυνη δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί. Τη δήλωση μπορείτε να τη στείλετε στο email του Σχολείου (mail@30dim-irakl.ira.sch.gr). 

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου τα μαθήματα ξεκινούν. Με χαρά περιμένουμε όλα τα παιδιά να έρθουν «κοντά» μας, τηρώντας τους κανόνες για να μείνουμε όλοι ασφαλείς. Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων βρίσκονται στις θέσεις τους και στις περιπτώσεις αδειών, έχει ήδη προβλεφτεί να γίνουν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις. Όλοι καλούμαστε να  συμβάλλουμε σ’ αυτό το «νέο» τρόπο λειτουργίας του Σχολείου και σας θέλουμε βοηθούς. Η διάθεση μας είναι θετική και περιμένουμε την επιστροφή των παιδιών με αισιοδοξία και με τη σιγουριά ότι τηρώντας όλοι τους κανόνες θα ολοκληρωθεί και η φετινή σχολική χρονιά με υγεία.
                                      Ηράκλειο, 29-5-2020
                                                Με εκτίμηση
                                      Η Δ/ντρια του Σχολείου
                                          Ανδριώτη Αθηνά

Τα σχόλια είναι κλειστά.